СНЦ Бизнесът за Пловдив“ с декларация, адресирана до Министър- председателя и

...
СНЦ Бизнесът за Пловдив“ с декларация, адресирана до Министър- председателя и
Коментари Харесай

СНЦ Бизнесът за Пловдив с обръщение до Кирил Петков и Асен Василев

СНЦ " Бизнесът за Пловдив “ с декларация, адресирана до Министър- ръководителя и Министъра на финансите на Република България. 

" Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив “ е юридическо лице с нестопанска цел, което

сплотява едни от най огромните структуроопределящи компании в южния район на България, опериращи в разнообразни стопански браншове. Осигурявяме повече от 15 000 работни места, а част от задачите ни е да насърчаваме разговора сред представителите на бизнеса, обособени вложители, специалисти и неправителствени организации от една страна и държавната и общинска администрация от друга, за реализирането на начинания по въпроси от голяма важност за Пловдивски район.

В тази връзка Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив “ излиза с актуалната Декларация,

касаеща някои от изключително наболелите в този миг въпроси:

I.Относно Енергийната рецесия:

В Европа се вихри невиждана и невиждана досега енергийна рецесия, тя

не подминава и нашата страна. Това се отразява директно и директно освен върху икономическия бранш, а и рефлектира доста върху крайните консуматори - жителите, което способства за още по – задълбочаващи се обществени последствия. В тази връзка от Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив “ молим способените органи да вземат незабавно отношение за преодоляване енергийния проблем на национално равнище, като поддържаме следните незабавни ограничения:

1. Една от най - мощните ограничения би била неотложно да се прекрати износа

на електрическа сила от Република България, което неизбежно ще намали и

стабилизира, непрекъснато повишаващите се цени.

2. Също по този начин, считаме за значително належащо да бъдат въведени и своевременнипромени в разпоредбите на Българска самостоятелна енергийна борса, за образуване на ликвиден вътрешен пазар за двустранни контракти, с интервал на доставка на електрическа сила от 6 до 24 месеца.

3. На последващо място, вложенията във фотоволтаични системи в България се увеличават от ден на ден, заради зараждащата се наклонност на зелена сила и намаляване въздействието на световното стопляне. Все повече вложения разнообразни по тип и мащаби се насочват точно в тази посока, в същото време тежките административни условия са едни от пречките за енергийната промяна на страната. Във връзка с това, считаме, че е належащо въвеждане единствено на регистрационен режим на обектите за произвеждане на електрическа сила от ВЕИ за лично ползване, което ще благоприятства процесите на равномерен преход към нисковъглеродна енергетика.

4. Цените на горивата са високи, покачват се и към тях се основава съществено

напрежение. Недоволството е налице във всички сектори и поданици на нашата страна.

Намаляване на половина акциза на горивата ще даде финансово облекчение на потребителите и на бизнеса в опит да се смекчат последствията от другите форми на непредвидими условия и покачващите се цени на горивата.

II.Относно увеличаващата се Инфлация:

Живеем в пазарна стопанска система, където един бизнес, когато прави произвеждане

надлежно зависи от суровините, които влага, както и от силата, която е нужна за производството на крайния артикул. Запознати сте, че рецесията с цената на електрическата енергия, горивата и металите се отразява непосредствено върху цената на всичко останало. Кризата, в която изпадаме в последните месеци е действителна и тя изисква незабавни антикризисни ограничения, като подкрепяните от нас са:

1. Намаляване на 10% налог добавена стойност за храните, е една

обществено оправдана мярка, която страната може да вземе, в помощ на своя народ.

2. Премахване за избран интервал от време 25% мита върху вноса на метали от

страни отвън европейския съюз. Тази мярка би подтикнала освен производството на метали вътре в страната, само че и би нормализирала цените на тази стока, влизаща в ценообразуването на толкоз доста други артикули.

Разчитаме на Вашите разсъдък и визия за прогрес и предпазване ползите както

на българския бизнес, по този начин и тези на народа ни. Бихме приветствали позитивно

полемика с Вас по гореизложените тематики, която да докара до навременни и верни решения за всички заинтригувани страни.

С почитание,

Сдружение с нестопанска цел " Бизнесът за Пловдив “
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР